Resi Hoogendam | Yuwa

Resi Hoogendam

resiResi haar grote passie is mensen in beweging te krijgen en te houden. Ze doet dit niet alleen als eigenaresse van Yuwa Leefstijlclub maar zoekt altijd naar manieren om inactieven te activeren en te motiveren. Dit doet ze sinds 1983 via haar lessen, de radio, artikelen in vakbladen en de huis-aan-huis krant Zuidwest Nieuws.

Na haar propedeuse bewegingswetenschappen en studie fysiotherapie was zij docent aan diverse nationale en internationale aerobics- en fitnessopleidingen. Als Reebok Master Trainer leidde ze in de jaren ‘80 veel instructeurs op in onder meer Steps en Slide. Resi is een geliefd presenter met haar up to date informatie en kritische kijk. Zij is van mening dat je in dit vak nooit uitgeleerd bent en is altijd bezig zichzelf te ontwikkelen. Door haar brede praktische en theoretische achtergrond is haar specialiteit het vertalen van de theorie naar de praktijk, met het accent op functionele trainingsvormen.

Resi verzorgd naast haar wekelijkse lessen ook landelijke (bij)scholing voor Personal Trainers en fysiotherapeuten als Lebert Fitness Master Trainer en Total Gym/Gravity Master Trainer.

Lees ook het artikel in Gezond Nu van januari 2016.

Artikel Gezond Nu jan 2016 met cover