3 direct toepasbare leefstijltips | Yuwa

3 direct toepasbare leefstijltips

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat een gezonde leefstijl vele voordelen heeft op onze gezondheid.
Helaas zijn er steeds meer chronische aandoeningen die voort komen uit een ongezonde leefwijze. Denk hierbij aan stress, ongevarieerd eten, nuttige van overmatig suiker, kant&klaar maaltijden, inactiviteit en weinig tot geen ontspanning.
Gelukkig kunnen wij hier zelf iets aan doen!

Neem je start naar een gezondere JIJ.
Zorg voor je lichaam, want het is de enige plek waarin je altijd moet leven.

Ook wij weten dat een gezonde leefstijl niet altijd makkelijk is. Je wordt continue verleidt tot ongezonde producten, ongezond eten is goedkoper dan gezond eten en op alle hoeken van de straat is eten te koop.

3 direct toepasbare leefstijltips:

  1. Neem elke dag bij 2 maaltijden groente, zodat je aan je hoeveelheid vitamines, mineralen en vezels komt. Groentes hebben een goede werking op onze hormonen en darmen. Denk aan  snoeptomaatjes tussendoor, komkommer op je cracker, een groente smoothie en bladgroentes als avondeten aangevuld met gegrilde paprika.
  2. Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten achter elkaar in de buitenlucht. Buiten (in de natuur) zijn heeft veel positieve invloeden op ons lichaam. Het zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D3 in ons lichaam, wat ons immuunsysteem versterkt. Zoals je wellicht al weet is beweging ook erg belangrijk voor een gezond lichaam. Zo verbeterd het je hart&long systeem, je immuunsysteem, je motorische vaardigheden, je energielevel, aanmaak serotonine (gelukshormoon) en dus ook je slaap.
  3. Neem iedere dag je ontspanning. De maatschappij van tegenwoordig is erg druk en stressvol. Ieder lichaam heeft ontspanning nodig om op te laden en in balans te blijven. Door de vele prikkels van je omgeving, schermen, werkdruk en verwachtingen komen we haast niet tot nooit aan ontspanning toe. Dit kan leiden tot ziektes en oververmoeidheid. Neem iedere dag 1 minuut de tijd om op je ademhaling te letten. Ga rustig zitten of liggen. Adem rustig 7 tellen in door je neus en 8 tellen uit door je neus. Breng je ademhaling naar je buik en laat de spanning van je af glijden bij iedere uitademing.