Adem je Vrij 6-weekse cursus 24-10-23

Adem je Vrij 6-weekse cursus 24-10-23

Flyer Adem je vrij

Deze 6-weekse cursus start op woensdag 24 oktober 19.30-21.00 uur.

 

6-weekse ademcursus

Wist jij dat wij als mens het enige soort op aarde zijn die vergeten zijn hoe te ademen. Door de druk van de samenleving ademen velen te vaak, te hoog en te oppervlakkig. Dit brengt 9 van de 10 lichamelijke klachten met zich mee.

Ademen brengt ons in leven. Op het moment dat jij op aarde kwam nam je je eerste hap naar zuurstof en als het zover is zuchtje je laatste adem uit. Onze adem houdt ons in leven en staat voor het leven. Hoe je ademt is dus van groot belang!

Leer tijdens deze ademcursus wat een gezonde adem is, ervaar de enorme positieve effecten van een gezond ademritme en profiteer hier levenslang van!

> Ben jij klaar voor meer energie,
> Meer levensvreugde,
> Meer rust in je hoofd,
> Minder lichamelijke klachten,
> Meer ontspanning en concentratie?
> Heb je het gevoel dat je vast loopt in het leven en wil je verandering?
Dan is deze cursus speciaal voor JOU!!!!!!!

Wat kan je verwachten van de cursus:

Er bestaan honderden ademtechnieken, alle met een ander doel.
Het is daarom belangrijk om te weten wanneer je een bepaalde oefening kunt doen en met welk doel. Sommige oefeningen zijn ‘downregulating’, ofwel ze hebben een kalmerend effect. Andere oefeningen zijn ‘upregulating’ en hebben een opwekkend effect. We doen
ademtechnieken uit beide categorieën, maar voornamelijk die oefeningen die een ontspannend en kalmerend effect hebben, met als uiteindelijk doel: een lagere ademfrequentie en een lager ademvolume. Want voor meer zuurstof in je bloed, is minder ademen de boodschap. Niet alleen minder vaak, maar ook minder diep ademen zorgt er voor dat je bloed meer zuurstof kan opnemen. Door minder te ademen verhoog je de
koolzuurwaarde van het bloed waardoor de vaten meer open gaan en de doorbloeding verbetert.

De sleutel tot optimaal ademen ligt in het minder vaak inademen en uitademen van minder lucht.

Hoe is de beginsituatie?

We beginnen met het begin: het observeren van jouw
adempatroon.
Niets doen, niets veranderen, niets aanpassen, maar enkel neutraal waarnemen.
Observeren is misschien wel een van de belangrijkste en moeilijkste oefeningen. Hoe verhouden de in-en uitademing zich ten opzichte van elkaar? Zijn er pauzes? Adem je snel of langzaam, diep of oppervlakkig? Je raakt vertrouwd met deze paramaters en leert je eigen adempatroon te beoordelen, zonder dat er daarbij sprake is van goed of fout.
Veel mensen ademen te veel of te vaak in en hebben zelfs last van chronische hyperventilatie.
We kijken of dat bij jou ook het geval is en meten de ademfrequentie.
We zullen dit met regelmaat doen, voor en na een ademoefening zodat je het daadwerkelijke
effect van een oefening direct kunt meten.

Ontspannen

Acceptatie van hoe het op dat moment is, is de eerste stap naar ontspanning.
Je leert vervolgens ademtechnieken om je systeem te kalmeren en tot rust te brengen en om de ademfrequentie naar beneden te brengen wanneer nodig. Je krijgt verschillende oefeningen aangereikt, zodat je kunt kiezen welke oefening het beste bij jou past. Deze oefeningen kan je doen voor het slapen gaan of wanneer je last hebt van stress, met direct resultaat. Ter ondersteuning doen we ook lichte yoga-oefeningen om fysiek meer ruimte te maken in het lichaam.

Door de neus inademen

Wanneer adem je door je neus en wanneer door je mond? Wanneer kies je voor het één en wanneer voor het ander? Je leert over het belang van neusademhaling en waarom we bij verbonden ademhaling door de mond ademen. Je ervaart aan den lijve het effect en het verschil tussen beide.

Buikademhaling

Tijdens de cursus ligt de nadruk op het ademen vanuit de buik. Door ‘in de buik te ademen’ blijf je in contact met je gevoel. Veel mensen zijn het contact met hun gevoel gaandeweg in hun leven (deels) kwijtgeraakt en het kan best spannend zijn om weer in je buik te gaan voelen. Door aanwezig te zijn in je buik voel je beter aan waar je grenzen liggen. Bij een
volledige ademhaling begint de beweging in de buik en vervolgens breidt deze zich uit van onder naar boven, helemaal tot aan de sleutelbeenderen.
Energie opwekken met diepere ademhaling
Tot slot leer je technieken die zijn bedoeld om energie op te wekken, de zogenaamde ‘upregulating’ ademtechnieken. Door diep in en kort uit te ademen wordt je energieniveau tijdelijk verhoogd. Door dit korte tijd achter elkaar te doen kom je weer in contact met je gevoel en kan je jezelf even ‘opfrissen’. Doe je dit langere tijd achter elkaar dan raakt je
zuurstof/koolzuurbalans verstoord en kan je allerlei lichamelijke effecten waarnemen. Dat is wat er gebeurt bij hyperventilatie. Door goed op je uitademing te letten hou je het voor jezelf comfortabel. Je leert met pauzes en tonen te werken en hoe je daarmee je emoties kunt reguleren. Je zult nu ervaren dat de, misschien voor jou wel bekende, sensaties okay zijn en hoe hiermee om te gaan.

Stap voor stap

In zes lessen begeleid ik je stap voor stap naar een nieuw adempatroon. Binnen enkele
weken zul je resultaat merken. Je ademfrequentie gaat omlaag waardoor je meer energie, een helderder hoofd en minder klachten zult ervaren. Nadat je deze cursus hebt gevolgd beschik je over een toolbox met verschillende ademtechnieken die je in je dagelijkse leven
kunt toepassen, voor een blijvend en langdurig effect. Je bent vertrouwd met de termen adem observeren, ademfrequentie, hartcoherentie, neusademhaling, uitademing verlengen,
4-7-8 ademhaling, diep in – kort uit ademen, verbonden ademhaling en Bolt score meten. Alle theorie is terug te vinden in het boek ‘Verademing’ van Bram Bakker en Koen de Jong.

Inclusief het boek “De Verademing” van Bram Bakker (Psychiator) en Koen de Jong (adem specialist) twv €24.50.

Aanmelden via: info@yuwa.nl
Investering in jezelf bedraagt €185,00
Na 01-10-23 gaat de korting eraf en is de prijs €200,00.
Beperkt aantal plekken beschikbaar!
Aanmelden kan tot 22 oktober 2023.