Blog BEWEEG en LEEF | Yuwa

Blog BEWEEG en LEEF

Bewegen is leven! Dat is de slogan die we veel bij Yuwa gebruiken.
Bewegen in brede zin brengt ons leven. Je lichaam beweegt, je bloed beweegt zich voort door je aderen, je spieren bewegen, je hartspier gaat harder werken. Dit allemaal geeft meer energie, meer levenslust en meer soepelheid. Je stapt je huis uit en ziet de beweging van de buitenwereld. Je ontmoet andere mensen, bewonderd de natuur en je beweegt meer!

De meeste mensen bewegen weinig. Dit zorgt voor langer termijn klachten. Velen zetten werk, kinderen, man en ouders op nummer 1, waardoor ze zichzelf op plaats 5, 6 of zelfs 7 zetten. Dit kan je volhouden voor een korte periode. Als dit langer duurt, sta je in de overlevingsstand. Je voelt wellicht hier en daar wat lichamelijke kwaaltjes, waar je mee kunt leven. Deze kwaaltjes zijn al een waarschuwing van het lichaam om ernaar te luisteren en te handelen. Het lichaam is een sterk mechanisme, maar op een gegeven moment is het op.

Je hoeft geen lichamelijke of mentale klachten te hebben om al aan je gezondheid te werken. Dan ben je al te laat!

Preventief aan je gezondheid werken is gewenst! Ieder mens in Nederland kan bij het opgroeien tegenwoordig al verwachten chronische klachten te ontwikkelen. We hebben namelijk nu al 11 miljoen chronisch zieke mensen in Nederland. Even voor de duidelijkheid, dat is al ver boven de helft van het aantal inwoners in Nederland!!!!

De vraag van een lid aan een lid motiveerde de leden:

De vraag van een lid (35 jr) aan een lid (62 jr) was:
“Als jij weer mijn leeftijd had, wat had je dan anders gedaan? Kortom wat is je levenswijsheid?”. Zijn antwoord was: “Zet jezelf op nummer 1, blijf in beweging, ook al is je leven druk door werk en je omgeving. Ik heb het bewegen en gezond leven ingeleverd door de drukte en voelde op dat moment geen klachten of ik negeerde het, maar nu een aantal jaar later heb ik meerdere vervelend complicaties ervaren wat hiermee te maken heeft.”

Alles in de natuur is in beweging. Wij komen ook van de natuur en horen in bewegen te zijn. Bewegen wij niet en komen we in stilstand, zal ons lichaam roesten.

Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw gezondheid. De meeste plannen meer tijd voor het indelen van hun werkagenda dan hun beweegagenda.

Hoeveel is jouw lichaam je waard?

Een tip van Yuwa: Plan in je agenda eerst je gezond zijn: je beweging, gezonde voeding, ontspanning en uitjes. Zet jouw lichaam als prioriteit! Daar om heen je werk. Al is dit alleen een ochtend en avond routine. Dat is al meer dan niets. Je zal merken hoeveel dit met je zal doen!

Zie het als een APK voor je lichaam. Dagelijks beweging, ontspanning, gezonde voeding, voldoende vocht en zonlicht. Je zal je écht LEVEND voelen!!
Hierdoor ervaar je bewegingsvrijheid en kun je optimaal van het leven genieten. Voetballen met je (klein)kinderen, wandelen in de bergen, naar het strand of dansen op jouw favoriete muziek zonder pijn!
Hiervoor dien je gezonde keuzes te maken en jouw APK dagelijks uit te voeren.

START NU, Beweeg en Leef!

Je hebt de hele blog gelezen!! Gefeliciteerd! Ik ben trots op jou!
Hiervoor geef ik jou een mooi cadeau.
Ontvang 25% korting op ons 6 weken START programma (nu €66 ipv €82,50). Train 6 weken lang 2 keer per week in een klein groepje met intensieve begeleiding. We starten met een intake, zodat we veilig naar jouw doel kunnen bewegen.
Aanmelden kan tot 1-10-23.