Blog Strandtraining zomer 2023 | Yuwa

Blog Strandtraining zomer 2023

JAAAA De eerste strandtraining van 2023 is een feit! Ieder jaar in heeft Yuwa een zomerrooster, waarin we verschillende leuke activiteiten plannen. Zo ook een strandtraining.

Lekker met de blote voeten in het zand en de zee, met het haar in de wind en het gezicht in de zon. Het strand is voor mij een hele fijne plek waar ik graag kom! Veel mensen worden er rustig van met een ontspannen hoofd. Dan ook nog trainen, waarbij je aandacht naar je lichaam gaat, je voelt dat je leeft en verbinding maakt met andere is het een prachtige plek!

Wist je dat buiten trainen, zeker op het strand, veel positieve effecten heeft?

  1. Je maakt vitamine D aan door in de buitenlucht/ de zon te zijn. Via de huid nemen we vitamine D op als we buiten zijn, zeker op de plekken je buik en borst. De meeste mensen hebben een te kort aan vitamine D. Dit kan leiden tot vermoeidheid en meer klachten. Buiten trainen is een goedkope vorm van vitamine D opdoen.
  2. Je slaapt beter! Het natuurlijke licht van de buitenlucht is veel krachtiger en gezonder dan het licht van lampen. Door dit krachtige licht werkt onze biologische klok beter. Bij het zien van veel buitenlicht overdag, maak je in de avond beter het slaaphormoon melatonine aan. Hierdoor slaap je beter.
  3. De ogen worden getraind. Doordat je verder weg kan kijken en moet opletten waar je loopt train je je ogen door af te wisselen van ver weg en dichtbij kijken.
  4. De natuur helpt bij het ontspannen en geeft en geluksgevoel!
  5. De natuur zit vol met negatieve ionen, zeker op het strand!! Dit klinkt misschien vreemd, maar negatieve ionen versterken ons immuunsysteem.

En meer positieve effecten van het strand/ de zee:

De zee beperkt namelijk stress én moedigt onbewust lichaamsbeweging aan. Maar er is meer. De zee heeft 5 verborgen super powers die bijdragen aan je fysieke en mentale gezondheid:
https://holistik.nl/zee/#:~:text=De%20minerale%20zouten%20in%20zeewater,worden%20opgenomen%20in%20je%20lijf.

Na het trainen zijn we het terras opgedoken. We hebben geproost op een goede gezondheid, een mooie zomer en veel vriendschappen!
Wat voel ik een dankbaarheid voor alle Yuwa leden, alle enthousiasme, motivatie, vriendschappen, respect en onze familiaire community.
Trots op deze plek. Een plek wat als thuis komen voelt, waar iedereen écht zichzelf kan zijn en aan zijn of haar gezondheid kan werken.

Liefs, Jenny