Leefstijlcafé bewegen & eten voor een gezond gewicht | Yuwa

Leefstijlcafé bewegen & eten voor een gezond gewicht

Zondag 18 februari 2018 was het Leefstijlcafé bewegen & eten voor een gezond gewicht bij Yuwa.  Tijdens dit Leefstijlcafé kregen de deelnemers informatie over wat beweging met je lichaam doet.  Waarom beweging zo goed is voor ons lichaam en dat krachttraining (training waarbij we onze spieren trainen) belangrijk is voor een gezond gewicht en een fit lichaam.

Niet alleen  beweging kwam aan bod, maar ook een klein stukje over voeding (avocado). Avocado is een erg populaire vrucht en is erg gezond. Het zit vol vitamines, vezels, mineralen en daarbij ook nog erg lekker in verschillende gerechten.

Het Leefstijlcafé draait om informatie, maar zeker ook om de gezelligheid en de Yuwa sfeer. Dit was zeker aanwezig. Het was een geslaagde middag!

We willen graag iedereen de informatie geven, zodat jullie weten waarom  beweging zo belangrijk is. Hieronder staan een aantal artikelen en filmpjes waar jullie de informatie kunnen vinden.

Vet verbranden, spiermassa trainen en bewegen, waardoor is dat goed voor ons lichaam?

8 gouden regels over afvallen, gezondheidsnet.

Waarom lukt het afvallen niet? Hier 5 redenen over.

Avocado, de gezonde vrucht.

 

Avocado recept: Guacamole 

Benodigdheden voor 10 personen:

  • 3 avocado’s
  • 2 tomaten
  • 1/2 ui
  • knoflook
  • peper

 

Snijd de avocado’s in stukjes en prak ze met vork of mixer tot een gladde massa. Snijd de tomaten en halve ui in kleine stukjes en doe ze door de gladde massa avocado heen. Strooi wat peper en knoflook erover tot je het lekker vind en mix alles door elkaar.

Je kan het in 10 minuten klaar hebben. Snijd er nog wat peen, puntpaprika, komkommer en/of selderij bij, zodat je dit kunt dopen in de Guacamole!