Wij(k) in Beweging, initiatief van Yuwa Leefstijlclub | Yuwa

Wij(k) in Beweging, initiatief van Yuwa Leefstijlclub

Wij(k) in Beweging
Dit, door zorg & welzijn gesubsidieerde, project
is een initiatief van Yuwa Leefstijlclub.
Yuwa organiseert, samen met leden, laagdrempelige activiteiten
ter informatie en inspiratie tot een gezondere & actievere leefstijl.       Klik hier voor de uitleg van de oefeningen

                 

Den Haag, 31 oktober 2020

Yuwa CoFit voor iedereen – Samen voor gezondheid en positiviteit

Nederland komt letterlijk en figuurlijk in beweging met het Yuwa CoFit programma. Doe ook mee en ervaar de positieve energie door samen naar buiten te gaan en elkaar te inspireren met leuke leefstijltips.

We weten inmiddels dat er een direct verband is tussen (on)gezonde leefstijl en het verloop van Corona. Ook is er al veel gesproken over de negatieve gevolgen van de maatregelen voor de gezondheid. Zit/werk je ook meer thuis en ervaar je meer stress? Heb je minder sociale contacten en ontspanning? Doe dan mee!

Yuwa CoFit
Yuwa (Yuwa=Japans voor Vriendschap) Leefstijlclub wil heel Nederland  motiveren om de komende 4 weken 1 x per week een uurtje naar buiten te gaan. Nodig bv 3 buren, vrienden, collegae of familieleden uit en ga lekker samen bewegen. Je bepaald zelf wat voor activiteit je doet. Het kan een wandeling zijn maar je kan er ook voor kiezen verschillende oefeningen te doen. De kant en klare uitnodigingen, leefstijltips en uitleg van de oefeningen ontvang je na aanmelding.

Eigenaresse Resi Hoogendam: “Ik vind het ook leuk om wat meer contact met mijn buren te krijgen en heb de uitnodigingen van de week in de brievenbussen gedaan. Ik had meteen al positieve reacties en heb echt zin om te starten.”
Dit bijzondere programma is ontwikkeld door Yuwa Leefstijlclub, in het kader van het project ‘Wij(k) in Beweging, met Welzijnssubsidie van de Gemeente Den Haag.

Ja! Ik wil letterlijk in beweging komen en doe mee!
Wil je meedoen aan dit gratis programma? Meld je aan via info@yuwa.nl met als onderwerp Yuwa CoFit. Vermeld je naam en telefoonnummer en je ontvangt van ons alle materialen.

 

27 & 28 april 2020      Samen vanaf je eigen balkon

Doordat iedereen veel thuis is, in deze bijzondere corona periode,  kunnen we minder bewegen en sporten. Daarom gaan 27 & 28 april a.s. Yuwa Leefstijlclub samen met de buurtsportcoach de wijk in om een beweegmoment op afstand te verzorgen.

Op verschillende locaties in de wijk verzorgen zij een korte les waaraan het hele gezin vanaf het balkon mee kan doen. Ook degenen die niet alles actief mee kunnen of willen meedoen kunnen gezellig genieten van de vrolijke muziek en de buren. Dit is tevens een eerste kennismaking met de nieuwe Buurtsportcoach.

Meer informatie:
Via de website yuwa.nl en Facebook worden vooraf de exacte locaties bekend gemaakt en is deze activiteit (live) te volgen. De betreffende bewoners van de Dreven, Gaarden, Zijden, Zichten,  Steden, Venen, Oorden en Raden ontvangen een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus.

In opdracht van de gemeente Den Haag en in samenwerking met Yuwa Leefstijlclub is er per april 2020 een Buurtsportcoach actief in de wijk Bouwlust en Vrederust. Zijn taak is bewoners naar het sport- en beweegaanbod in de wijk te begeleiden.

De Buurtsportcoach zorgt ervoor dat mensen uit de wijk meer gaan bewegen. Dus bent u opzoek naar een leuk en betaalbaar beweegaanbod in de wijk, maar weet u niet waar u dit kunt vinden? Of heeft u jaren niet gesport en u wilt dit weer oppakken maar weet u niet hoe te starten?
Dan bent u hier aan het juiste adres! De buurtsportcoach heeft een goed overzicht van het beweegaanbod in de wijk Bouwlust en Vrederust. In een persoonlijk gesprek gaan we kijken wat uw wensen en de mogelijkheden zijn. De buurtsportcoach is voor alle volwassenen die meer willen gaan bewegen en is helemaal gratis!

Contact met uw buurtsportcoach
Wilt u ook bewegen in uw eigen wijk? Neem dan vrijblijvend contact op met Yoeri van den Berg. Dit kan via 06 – 15 90 62 18 en yoeri@buurtsportcoachdenhaag.nl. Wilt u een beweegaanbod doorgeven, dan horen wij dit ook graag!