Yuwa Corona Update | Yuwa

Yuwa Corona Update

EINDELIJK VERSOEPELINGEN!

Zoals jullie ongetwijfeld hebben meegekregen ziet het ernaar uit dat de aangekondigde versoepelingen door gaan.
Dat betekend dat we zowel binnen als buiten weer het een en ander mogen aanbieden. Lees de regels via deze link even door. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-voor-sporten-binnen-en-buiten

De activiteiten staan voor 1 week al in het rooster en kunnen geboekt. Dan kunnen we zien waar jullie behoefte ligt, suggesties zijn welkom. Kom in je sportkleding zodat je alleen je schoenen hoeft te wisselen en zorg dat je 5 minuten vóór aanvang aanwezig bent.

PINKSTER SPECIAL: we zijn 2e pinksterdag s-morgens geopend voor individuele training en de Yuwa FitRoute. Om 11 uur is er Outdoor Cardio Fit op het plein aan de overkant.
Tussen 10.00 en 12.30 uur serveren we, bij goed weer, gratis koffie/thee op het terras. Kom gezellig trainen en/of even buurten!

YUWA FITROUTE:
Je volgt met een groepje van 2 een route in de Fitnesszaal met afwisselend conditie en spiergerichte oefeningen. Aansluitend een korte Cool down/ontspanning in zaal Tokio. De uitleg van de oefeningen volgt. Bekijk deze vooraf zodat je weet wat de bedoeling is! Helaas mogen we nog geen groepsgewijze uitleg geven.

BEKIJK VÓÓR JE TRAINING ONDERSTAANDE VIDEO MET DE UITLEG!!

TIP: heb je lang niet (binnen) getraind? Begin rustig aan! Luister goed naar je lichaam.
Gebruik je medicijnen en/of heb je net een vaccin gehad? Check vooraf zelf de evt. risicos bij inspanning. Wij hebben hier nog geen goede informatie over ontvangen dus kunnen hier niet in adviseren en/of verantwoording nemen.

JIU-JITSU start vanaf dinsdag 25 mei weer op het schoolplein aan de overkant!

JEUGDLESSEN
De jeugd mag weer binnen trainen! Vanaf a.s. donderdag is weer om 17.30 Fitness Bootcamp en zaterdag om 10.00 en 11.00 uur is er weer judo. We hopen iedereen weer te zien! Meld je aan via het rooster in de app.

Meer positief nieuws:
We hebben een nieuwe samenwerking met Schoonheidssalon de Bloesem. Filiz biedt vanaf juni behandelingen in onze mooie behandelruimte. Meer info volgt!

Tot snel!
Resi en Jenny

WE WILLEN WEER SAMEN BEWEGEN!

Allereerst hartelijk dank voor de (re)acties op mijn vorige bericht deze zijn echt hartverwarmend.
Nog even voor alle duidelijkheid:
– de keuze van wel of niet betalen ligt bij jou. We hebben wel een reactie nodig om de administratie op orde te maken.
– het is een onzekere tijd waardoor het lastig in te schatten is of en hoe je in de toekomst gebruik wil maken van ons aanbod. Je hoeft daarin nu geen beslissing te nemen. Je hoeft niet te betalen voor diensten die we niet kunnen leveren en opzeggen kan voor de huidige leden tot 1 april zonder de normale opzegtermijn.

VAN AVONDKLOK NAAR LEEFSTIJLKLOK!
Lees de nieuwsbrief van Oersterk en download de Leefstijlklok ook in een (gratis) praktisch document.

Veel bedrijven over de hele wereld kondigen aan in maart weer open te gaan. Het is de hoogste tijd dat we weer met elkaar aan onze gezondheid en energie gaan werken, we hebben lang genoeg stil gezeten. Stilzitten is geen optie meer!

Vanaf 4 maart gaan we weer met jullie buiten trainen, bekijk het voor de komende 2 weken en meld je meteen aan!

15 maart is het een jaar geleden dat Yuwa moest sluiten voor een korte lockdown en zijn we in de huidige lockdown al 3 maanden gesloten. We willen vanaf 15 maart weer gewoon open.

OUDERE UPDATES:
We hebben al ruim 10 maanden van Lock downs en beperkingen achter de rug. Tijdens deze verplichte retraites heb ik veel geleerd over de wereld en over mezelf. Ik hoop jullie ook.

Met deze nieuwe kennis en inzichten kijk ik uit naar een mooie nieuwe tijd met nieuwe keuzes en mogelijkheden. De vorm van Yuwa als eenmanszaak moeten we loslaten zodat er ruimte komt voor een ander concept en nieuwe, inspirerende samenwerkingen. We zijn nu in een overgangsperiode van het oude naar het nieuwe, van donker naar licht. De komende tijd zal alles helder worden.

De eerste stap in deze richting is het herindelen van de zalen zodat deze geschikt zijn voor een breder aanbod in lessen, workshops, coaching, behandelingen, cursussen, lezingen en feestjes. Door deze nieuwe indeling is er wat apparatuur overtollig wat we gaan verkopen. Zodra we dit op een rijtje hebben delen we deze informatie.

De tweede stap is het aantrekken van professionals en vrijwilligers met een passie voor geluk en gezondheid die mee willen denken en een aanbod kunnen samenstellen gericht op de behoeften de komende jaren. Ben je of weet je iemand of heb je vragen/suggesties? Stuur een mail naar resi@yuwa.nl dan neem ik binnenkort contact met je op.

Mijn rol in de toekomst zal, na 40 jaar lesgeven, meer op de achtergrond zijn omdat ik meer ga reizen en mijn passie op een andere manier ga invullen. Ik start onder andere met een opleiding tot schipper voor zeilvakanties in het buitenland en ga me meer toeleggen op Feel Good vakanties e.d.

Verschillende leden hebben ons laten weten dat ze graag hun abonnement willen doorbetalen tijdens deze Lock down. We hebben er voor gekozen om niet te incasseren. Zodra we weer open kunnen ontvang je een voorstel en kan je jouw keuze aangeven. Weet je nu al dat je wil doorbetalen? Reserveer dit bedrag dan ajb of maak het alvast over naar: NL54INGB0000115739 t.n.v. Yuwa Sports. Onder vermelding van de naam zoals je (zoon/dochter) bij ons in de administratie geregistreerd staat.

Tip: Agnes en Jenny verzorgen tijdens deze lockdown een mooi (online)programma dus houd het rooster in de gaten. Heb je suggesties of wensen? Stuur deze naar info@yuwa.nl.

Ik wens iedereen heel veel sterkte en wijsheid en kijk ernaar uit je weer op Yuwa te zien.
Liefs, Resi

Update 17-12  LOCKDOWN: YUWA IS HELAAS MOMENTEEL GESLOTEN

Lieve Yuwa vrienden,

We kijken terug op een bijzonder jaar waarin onze flexibiliteit op de proef is gesteld en dingen die we voorheen als gewoon beschouwden opeens niet meer konden. Een jaar waarin we meer op onszelf aangewezen waren en ook de komende weken zullen zijn. Dit is zeker niet altijd makkelijk maar, als je er voor open staat, is juist daar ook veel te leren. De meesten van ons hebben nog nooit zoiets meegemaakt en leren nu met vallen & opstaan en ups & downs.
Het kan helpen om regelmatig je aandacht naar je adem te brengen en de tijd te nemen om te voelen. Ga verder zo vaak mogelijk de natuur in en laat je emoties stromen.

We wensen jullie veel wijsheid, liefde (ook voor jezelf) en gezelligheid. Geniet van de kleine dingen in het leven.  Bedankt voor alle begrip, aanpassingsvermogen en vriendschap het afgelopen jaar.

Merry Christmas
Agnes, Jenny, Joost en Resi


Tip: Dans dagelijks mee met dit vrolijke filmpje om ook binnen in beweging te blijven.

Update 28-11-2020

rooster voor maandag staat online.
A.s. maandag zullen we een beslissing nemen m.b.t. het rooster vanaf 1 december.

Ik ben al ruim een week bezig om de precieze maatregelen voor Yuwa helder te krijgen. Zie de afbeelding voor mijn contact met de Rijksoverheid.

Zoals we inmiddels gewend zijn, zijn de maatregelen vaak niet logisch en onduidelijk.
Zie het bericht van gisteren van brancheorganisatie NLActief:  ‘In de laatste nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over de mondkapjesplicht die per 1 december 2020 in Nederland gaat gelden. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onze leden. Vragen over de grenzen van de macht van de overheid, vragen of een fitnesscentrum eigenlijk wel een publieke (binnen)ruimte is en allerlei praktische vragen die er achteraan komen. We zijn hiervoor nog zaken aan het uitzoeken en kunnen niet op alle vragen direct een antwoord geven.

VANAF MAANDAG 26 OKTOBER ZIJN WE WEER OPEN!

Hebben jullie ook weer zin om te starten? Wij ook!
Het was weer even puzzelen met de nieuwe maatregelen, sporten in groepjes van maximaal 4, maar het is ons gelukt.

Iedereen wordt geraakt door de Coronamaatregelen. Steeds meer mensen ondervinden negatieve gevolgen van 7 maanden veel thuis zitten/werken, angst, onzekerheid, minder sociale contacten en ontspanning.

Om weer wat positieve energie op te wekken hebben we een bijzonder programma samengesteld met verschillende leefstijlthema’s. Deze positieve energie en de tips gaan we niet alleen op Yuwa maar ook daarbuiten verspreiden! We hopen van harte dat we je inspireren actief mee te doen.

Van 26 oktober t/m 1 november beginnen we, tijdens de training, met de uitleg van de Yuwa FitRoute en Wij(k) in Beweging. Daarna volgen er 4 thema weken leefstijl met tips om het immuunsysteem te versterken. Om het aantal contactmomenten voor ons ook te verminderen is er in principe 1 medewerker aanwezig. Mochten er verdere beperkingen komen dan gaan we online verder.

We vragen alle leden om vanaf 7 november 4 weken 1 x per week een uurtje naar buiten te gaan met bv 3 buren, vrienden, collegae of familieleden en de leefstijltips te delen. Wij zorgen voor de uitleg en uitnodigingen die je eenvoudig offline en online kan gebruiken.

Lees onderstaande informatie goed door en reserveer meteen via het rooster.

Tot volgende week!
Agnes, Jenny, Joost en Resi

Toelichting Rooster:

Yuwa FitRoute
Om ieder bezoek veilig en leuk te maken hebben we een programma uitgewerkt waarbij steeds 4 mensen per 10 minuten instromen. Op deze manier voldoen we aan de huidige maatregelen en heeft iedereen de ruimte bij binnenkomst en vertrek.
Let goed op jouw starttijd, je kunt 10 minuten voor aanvang naar binnen. De kleedkamers zijn gesloten voor omkleden maar de toiletten zijn open. Trek je schone zaalschoenen aan en berg je spullen op in een locker.

Je start de FitRoute met een warming-up in de lage Fitnesszaal (Station 1) waar je alle uitleg krijgt. In week 2 t/m 5 krijg je hier de leefstijltips om je immuunsysteem te versterken. Station 2 bestaat in deze zaal uit 4 spiergerichte oefeningen.
Station 3 t/m 5 zijn in de hoge Fitnesszaal waar je ook aan je conditie werkt. Station 6 is een ontspannen cool-down in zaal Tokio.
Zoals je van ons gewend bent kun je alles uitvoeren op een manier zoals die bij jou past. Luisteren naar je eigen lichaam dus.

Yuwa zelfstandig Fitness
Meld je aan voor dit blok en je kan, met in achtneming van 1,5 meter, van alle toestellen gebruik maken die op dat moment niet in gebruik zijn voor de FitRoute.

Yuwa FitStreet
Begin november volgt er een leuke route in het Uithofpark met oefeningen onderweg. Hou de berichten in de gaten.

Jeugdlessen
De judolessen en de Jeugd Fitness Bootcamp zijn ongewijzigd. Vergeet niet aan te melden!
Zaterdag 24 oktober is er wel judo maar deze staat niet in het rooster.

Na de training
Het is mogelijk 5-10 minuten in onze heerlijke massagestoel plaats te nemen (breng een 1 of 2 euromunt mee). Helaas mogen  we verder geen service bieden en wordt iedereen na de training als ‘publiek’ aangemerkt en dient het pand verlaten.

Vooraf boeken via het rooster:
Je kan vanaf nu weer een week vooruit boeken. Om iedereen de ruimte te geven is het aantal x per week afhankelijk van je abonnement:
Zilver: Totaal 2 bezoeken (max. 1x FitRoute)
Goud: Totaal 3 bezoeken (max. 2x Yuwa FitRoute)

Geen mondkapje
Er is momenteel veel onduidelijkheid over mondkapjes. Er is een dringend advies vanuit het kabinet om mondkapjes te dragen maar i.v.m. onze grondrechten kan dit (nog) niet verplicht worden. Volgens o.a. het RIVM en het programma Kassa hebben niet medische mondmaskers geen toegevoegde waarde om een virus te bestrijden. De manier waarop veel mensen de mondkapjes (her)gebruiken en opbergen is onhygiënisch waardoor ze meer kwaad dat goed doen.
Een onbelemmerde ademhaling en menselijk contact is wel van essentieel belang voor onze gezondheid. Om deze reden en veiligheid houden we ons strikt aan de 1,5 meter en hygiëne regels maar dragen we op Yuwa geen mondkapjes.

Uitleg Wij(k) in Beweging:

We vragen alle leden om vanaf 7 november 4 weken 1 x per week een uurtje met z’n vieren naar buiten te gaan en de leefstijltips te delen. Je kan de activiteit invullen op een manier die bij jou/jullie past. De meest laagdrempelige is samen een rondje wandelen met eventueel af en toe een oefening onderweg. Wij zorgen voor oefeningen met uitleg die je overal kunt doen.

Waarom meedoen?
Wij weten uit eigen ervaring dat je positieve energie krijgt om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen:

Bij iedere 10 groepjes die 4 weken meegedaan hebben verloten we de volgende prijs:
Koffie/thee met iets lekkers voor jou en 13 vrienden of familie in het Leefstijlcafé. Te plannen zodra dit weer mag.
Bij iedere 50 groepjes verloten we een Personal Training pakket twv € 195,-

In de week van 26-30 oktober ontvang je alle info op Yuwa. De bedoeling is dat je rond 8 november start.

Nu vraag je je misschien af ‘hoe krijg ik een groepje bij elkaar?”.
Je ontvangt van ons uitnodigingen die je bv bij buren in de bus kan doen. De digitale versie kan je eenvoudig naar collegae die thuis werken, familie of vrienden sturen.
HERFSTVAKANTIE: YUWA GESLOTEN VAN 19-24 OKTOBER

Wat zijn we met zijn allen in een rollercoaster terecht gekomen de afgelopen 7 maanden. Het Yuwa team heeft zich in alle bochten gewrongen om jullie steeds te steunen en ons aan de steeds veranderde maatregelen aan te passen. We zijn heel blij met alle complimenten en waardering daarvoor.

We zijn ook verdrietig door de vele persoonlijke verhalen van jullie door (de) corona (maatregelen). Iedereen wordt geraakt en we merken dat veel mensen er heel moe van zijn. Wij zijn dat ook. Steeds zaken aanpassen en uitleggen en vooral het handhaven is een hele andere rol dan wij normaal hebben.

Omdat wij dag en nacht bezig zijn met het zoeken naar manieren om mensen te helpen met een gezonde(re) leefstijl hebben wij ons natuurlijk verdiept in corona en wat we kunnen doen om gezond te blijven. We zijn van mening dat de huidige maatregelen daar niet optimaal aan bijdragen en dat Nederland hier niet gezonder door wordt.

We zijn natuurlijk blij dat sportcentra open kunnen blijven maar het is wel weer even puzzelen hoe we dit goed kunnen organiseren. We hebben een mooi plan voor de komende periode maar hebben wel even wat tijd nodig om dit te uit te werken.

Daarom gaan we een weekje dicht en nemen ook even wat tijd voor onszelf. We gaan lekker naar buiten de natuur in en we hopen dat jullie dat ook doen. Vanaf maandag 26 oktober zijn we weer open met positieve energie en een leuke verrassing.

Volgende week ontvangen jullie alle info.

Tip 1: Bekijk onderstaande video
Tip 2: Wil je thuis iets doen? Zie onderstaande berichten van maart/april.

Fijne week en tot snel!
Agnes, Jenny, Joost en Resi

Maatregelen voor sport per 14-10:
Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten:
Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten in een groepje.
Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
o de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
o er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
o zij niet mengen.
Voor buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
o de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
o er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
o zij niet mengen.
Kleedkamers en douches zijn gesloten.

 

YUWA UPDATE – SAMEN TERUG NAAR NORMAAL

We zijn er trots op dat de sfeer op Yuwa weer als vanouds is. Met jullie medewerking hebben we, met inachtneming van de maatregelen, een tijdelijke manier gevonden om prettig met elkaar te bewegen en het oh zo belangrijke praatje met elkaar te maken.

Er is veel stress en angst met betrekkingen tot (de) corona (maatregelen) en de mainstream media delen weinig perspectief en tips. Gelukkig is er ook steeds meer onafhankelijke, goede informatie over wat je wel kunt doen om in alle opzichten gezond te blijven.

Om gezond te blijven en boetes te ontlopen houden veel mensen zich zoveel mogelijk aan de maatregelen. Toch zijn er steeds meer onduidelijkheden en vragen; Is het allemaal wel echt nodig? Is het middel niet erger dan de kwaal?
Op de website https://samenterugnaarnormaal.nl/ vind je 10 essentiële feiten en inzichten van experts en de bronnen voor de wetenschappelijke onderbouwing. Deze informatie helpt een beter beeld te krijgen over hoe we samen uit deze crisis komen.

De website https://zelfzorgcovid19.nl/voeding/ wordt o.a. uitgelegd dat (extra) zink, Quercetine, Vitamine C en Vitamine D ons kunnen beschermen tegen o.a. virussen. Er zijn vaak tekorten door een eenzijdige voedingspatronen wat vaak geprocessed voedsel bevat. Lees hoe je met de juiste voeding of supplementen deze tekorten kunt aanvullen.

Mocht je (tijdelijk) supplementen willen gebruiken raden wij, in overleg met onze expert Cher, deze van Vitakruid aan:
– Zink-Methionine & Koper (prijs € 14,90)
– Gebufferde Vitamine C met Quercetine (prijs € 25,90)
– Vitamine D3 & K2 (prijs € 19,90)
Bij bestelling vóór 23 september via info@yuwa.nl of aan de balie ontvang je 5% korting per product en 10% bij de combinatie van deze 3.

En vergeet niet: het Yuwa Team staat voor je klaar. Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen.

Graag nodigen ik je uit voor een kopje koffie/thee tijdens één van de 

LEDEN BIJEENKOMSTEN
Wil je ons helpen meer mensen in beweging te brengen?
Wil je ons helpen meer mensen te inspireren?
Wil je ons helpen Yuwa toekomstproof te houden?
Wij hebben een aantal ideeën en zijn ook benieuwd naar jouw input!

Kom naar één van de volgende bijeenkomsten van ongeveer een half uur:
· Maandag 28-9 om 12.15 uur of om 19.45 uur
· Woensdag 30-9 om 12.15 uur
Meld je aan via het rooster of aan de balie!

 

YUWA UPDATE – WEER OPEN PER 1 JULI
Wat zijn we blij dat we jullie ook weer op Yuwa mogen ontvangen! We kunnen i.v.m. de 1,5 meter regel nog niet zo veel mensen tegelijk ontvangen, daarom moeten we alles een beetje anders regelen dan normaal, maar de koffie staat ook weer klaar. Om te beginnen willen we graag iedereen die nog niet in beweging is gekomen de kans geven om op een rustige, veilige manier te starten.

De buitentrainingen zijn een groot succes en we willen jullie dan ook vragen de komende tijd, zo veel mogelijk, ook buiten te blijven trainen.

Lees onderstaande informatie en de regels waar we met elkaar aan moeten voldoen goed door. Door een activiteit te reserveren ga je akkoord met deze regels.

Rooster en reserveren
We hebben met veel zorg het rooster samengesteld en passen dit in de loop van de weken, daar waar nodig aan. Voor de duidelijkheid staat in de naam van iedere activiteit meteen de locatie.
LET OP: sommige tijden zijn gewijzigd en er is een vragenlijst toegevoegd.
Je kan i.v.m. de verplichte vragen over je gezondheid uiterlijk 1 week van tevoren boeken. Is een activiteit vol? Schrijf dan in op de wachtlijst zodat wij zien hoeveel extra interesse er is zodat we het rooster eventueel kunnen uitbreiden. Wanneer er 1 dag van tevoren minder dan 4 deelnemers staan kunnen we deze uitroosteren, je ontvangt hier dan tijdig bericht over.  De uitleg van de les vindt je door erop te klikken.

Zilver abonnement – je kunt 1 les per week inboeken en daarnaast zelfstandig trainen, zie ‘Yuwa Fitness’. Heb je lessen in te halen? Stuur een mailtje naar info@yuwa.nl zodat we je extra credits kunnen geven.

Goud abonnement – we verzoeken je om niet meer dan 2 lessen vooraf in te boeken, extra lessen kun je op de dag zelf, indien er nog plaats is, inboeken. Daarnaast kun je zelfstandig trainen, zie ‘Yuwa Fitness’.

Ben je een keer verhinderd? Meld je ajb af. Afmelden kan altijd maar korter dan 2 uur voor de training is dat niet ‘kosteloos’ m.a.w. je credit ontvang je niet retour.

Uitleg aangepaste activiteiten:
Yuwa Fitness – Zelfstandig trainen in de lage zaal en, indien geen CardioFit, ook in de hoge zaal. In de lage zaal ligt het accent op krachttraining en kunnen de cardio toestellen uitsluitend gebruikt worden voor laag intensieve training zoals warming-up. Let op! Je moet je tijdsblok vooraf reserveren!

Yuwa CardioFit – Na een gezamenlijke warming up legt de instructeur een circuit uit. Om de 1,5 meter goed te kunnen handhaven blijft de instructeur niet het hele uur in de zaal.

NIEUW! RunFit vanaf Yuwa – Een gevarieerde training met aandacht voor looptechniek, coördinatie en kracht. Er wordt in de loop van de weken opgebouwd naar 5 kilometer hardlopen.

Routing Yuwa
Houd bij aankomst de 1,5 meter in acht. We hebben toestemming aangevraagd voor een tijdelijk terrasje, daarom staat het fietsenrek rechts om de hoek.

Wanneer je een reservering hebt kom dan 5-10 minuten voor aanvang naar Yuwa en wacht daar, op 1,5 meter afstand van elkaar op de door ons aangegeven plek, tot wij je binnen laten. Na (zelf) scannen van je pas ontsmet je je handen en kun je je schoenen uitdoen of wisselen voor je schone zaalschoenen. Kom, zo mogelijk, in je sportkleding naar Yuwa en neem geen waardevolle spullen mee zodat je zo min mogelijk gebruik van de kleedkamers of lockers hoeft te maken. Volg de aangegeven aanwijzingen.

Denk aan: Schone zaalschoenen, matje bij Mind-Body/Yoga en Core en More, bidon met water en handdoek.

 Ventilatie en hygiëne
Volgens het protocol moeten we zoveel mogelijk ventileren om de lucht te verversen. We zetten hiertoe de ramen en deuren zoveel mogelijk tegen elkaar open en laten de ventilatoren continue draaien.

Na de training is er een half uurtje gelegenheid om gezellig iets te drinken. Volg eerst de looproute richting de uitgang en bestel je drankje bij de balie.

Update 29-5-2020 – SPORTSCHOLEN OPEN per 1 juli!

We hebben gemengde gevoelens bij het besluit. We zijn blij dat de regering inziet dat sportscholen veilig zijn om eerder open te gaan. Opening op 1 juli is enerzijds positief, omdat dit twee maanden eerder is dan de initiële datum van 1 september. Anderzijds duurt het nog een maand voordat we jullie weer binnen mogen ontvangen en moeten we het nog even met buiten/online trainingen doen.

Morgen gaan we een rooster maken voor de maand juni. Het wordt steeds drukker bij de buiten trainingen en we ontvangen al veel enthousiaste reacties. Maar we hebben nog lang niet iedereen gezien en willen graag van jullie weten waar (extra) behoefte aan is. Hoe kunnen we je ondersteunen zo fit en gezond mogelijk te blijven en je afweer op peil te houden?
Heb je ideeën of wensen? Mail die ajb vandaag naar info@yuwa.nl.
Zodra we het definitieve protocol hebben ontvangen gaan we alles voorbereiden om op woensdag 1 juli open te gaan.

Nieuwsbrief 24-5 – Buiten trainingen en Buikvet Programma – klik hier

Update 14-5-2020 – Yes! De eerste Yuwa Buiten Trainingen va 14 mei 2020

Wat zijn we blij dat we weer in kleine groepjes buiten trainingen mogen geven en jullie weer kunnen ontmoeten! We bieden deze lessen vanaf 14 mei als alternatief voor ons normale aanbod. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de behoefte en ontwikkelingen plaatsen we per 1 á 2 weken het aanbod in het rooster. Suggesties zijn welkom!

Yuwa organiseert de lessen op een veilige manier volgens de richtlijnen van het RIVM, de Gemeente en het protocol van branchevereniging NL Actief. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de RIVM richtlijnen zoals bewaren van de 1,5 meter afstand.

Om een en ander goed en veilig te kunnen organiseren is het van groot belang dat jullie onderstaande informatie goed doorlezen en op de hoogte blijven van eventuele aanpassingen via de Yuwa.virtuagym Community.

3 locaties voor buiten trainingen:

 1. Fietsenstalling Yuwa

Total Gym – Bij droog weer zetten we onze Total Gym toestellen buiten en verzorgen we 25 minuten Intensieve Total Gym Small Group trainingen.

 1. Schoolplein Anemaschool

We hebben toestemming om, buiten de schooltijden, het privé schoolplein schuin tegenover Yuwa te gebruiken. Op dit mooie plein bieden we de volgende lessen van 45 minuten:

CoFit– met diverse materialen

Gevarieerde training met o.a. gebruik van diverse materialen.

Core en More – een les geïnspireerd op Yoga en Pilates. Breng je eigen mat mee ivm de harde ondergrond. Heb je geen matje? We hebben nog 3 mm matjes op voorraad á € 22,50. Graag vooraf bestellen via info@yuwa.nl

Yuwa is uitsluitend in noodgevallen toegankelijk.

 1. BBQ veld Uithofpark: aan het einde van de Melis Stokelaan ga je rechtdoor het park in. Dan heb je links een paadje naar het BBQ veld. Tip: parkeer je fiets of auto bij het eindpunt van tram 9. Op deze fijne locatie bieden we de volgende lessen van 45 minuten:

CoFitmet (eigen) elastiek – Gevarieerde training met o.a. gebruik van het elastiek mee wat je van ons hebt ontvangen. Heb je nog geen elastiek? Laat dat vooraf even weten via info@yuwa.nl, dan zorgen wij hiervoor.

Vooraf aan/afmelden via het rooster!
We mogen met groepjes van maximaal 10 personen buiten trainen op 1,5 meter afstand. Om dit in goede banen te leiden hebben we jullie hulp nodig.

 • Meld je uiterlijk 24 uur van te voren aan voor 1 les in de week bij een zilver abonnement en 2 lessen in de week bij een goud abonnement. Op deze manier heeft iedereen een kans om zich aan te melden en kunnen wij zo nodig bijtijds het rooster aanpassen.
 • Heb je een Goud abonnement en wil je vaker trainen? Vanaf 24 uur van te voren mag je, miv 18 mei, bovenop bovenstaande, extra lessen inboeken.
 • Zet je planning in je agenda en hou dit vrij voor de geboekte les. Meld je alleen af wanneer het echt niet anders kan OF wanneer je klachten hebt.
 • Door je aan te melden ga je akkoord met de genoemde richtlijnen.
 • Breng een handdoek, water en evt. een matje en/of elastiek mee.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten vooraf naar de locatie maar zorg dat je op tijd klaarstaat voor de training. Na de training hebben we 5 minuten om even na te praten. Daarna verzoeken we iedereen om te vertrekken.
 • Houd ook bij je aankomst en vertrek rekening met de richtlijnen en geef elkaar de ruimte.

Update 7-5-2020

 

Update 25 april 2020 – Nieuwsbrief met antwoorformulier

Beste Yuwa vrienden,

Allereerst hartelijk dank voor alle kaartjes en berichten waarin jullie de waardering uitspreken over wat we in deze periode doen om jullie te ondersteunen. Waar we normaal gesproken nu met z’n allen uitkijken naar het voorjaar, ziet deze periode er dit jaar totaal anders uit. De nieuwe werkelijkheid noopt ons tot anders werken, anders sporten en zelfs tot anders leven in de anderhalve meter-samenleving.

Om straks onze focus te kunnen hebben op de trainingen willen we NU de administratie up to date brengen en de eventuele compensatie van het abonnement verrekenen. Daarom is het belangrijk dat je deze nieuwsbrief goed doorleest EN het korte vragen formulier zo spoedig mogelijk, uiterlijk 29 april, invult.

Heb je vragen of hulp nodig?
Mail: info@yuwa.nl, bel: 070-3671750 of whatsapp (dus niet bellen): 06 83857067.

Hou vol, samen kunnen we dit!
Resi, Agnes, Jenny en Joost

 

Update 14 april 2020
Wil je informatie/advies? Gebruik maken van onze online lessen en tips? Neem contact op!

We zijn momenteel telefonisch bereikbaar op:
maandag van 10-12 en donderdag van 18.30-20.00 uur. Verder dagelijks via info@yuwa.nl.

Update 1 april 2020                  MAATREGELEN ZIJN VERLEGD TOT 28 APRIL

Beste Yuwa vrienden,

Zoals jullie hopelijk gemerkt hebben zijn wij steeds op zoek naar creatieve manieren om jullie in deze tijd zo goed mogelijk te helpen fit en gezond te blijven. Dat dit zeer gewaardeerd wordt blijkt uit de vele complimenten en bedankjes. Wij voelen ons ook enorm gesteund door het feit dat wij, anders dan doorsnee sportscholen, geen opzeggingen hebben ontvangen. We hopen je van de week te ontmoeten bij ons Online Leefstijlcafé. Zie onder voor uitleg en informatie.

Op 1 april gaat voor de meeste leden de nieuwe betaalperiode in. Wij zijn ons bewust van dit ongemak, wij vinden dit erg vervelend maar moeten in deze bijzondere tijd een beroep doen op jullie loyaliteit en vertrouwen. We hebben dit nodig om jullie na deze crisis weer op Yuwa te kunnen ontvangen.

Je ontvangt een factuur per mail wanneer je nieuwe betaalperiode ingaat.
 • Betaal je per automatische incasso? Dan wordt dit bedrag begin april afgeschreven.
 • Heb je een Ooievaarspas? Dan verzoeken we je vriendelijk om op één van de volgende momenten je pas te komen scannen/eigen bijdrage per pin te betalen. Doe dit uiterlijk 14 april.
  Donderdag 2 en 9 april van 16 tot 20 uur
  Vrijdag  3 en 10 april van 10 tot 12 uur
  Maandag 6 en dinsdag 14 april van 10 tot 2 uur
  Lukt het niet op deze dagen? Bel ajb om een andere afspraak te maken. Wij zorgen dat je op een veilige manier kunt betalen.
 • Betaal je normaliter aan de balie? Dan verzoeken we je vriendelijk deze keer het factuurbedrag, ovv factuurnummer en de naam, over te maken op: NL54INGB000115739 t.n.v. Yuwa Sports.

We zijn in afwachting van de financiële maatregelen van de overheid en gemeente en laten ons bijstaan door o.a. de branchevereniging. Zodra er meer duidelijk is zullen we een passend voorstel doen om (een deel van) het abonnement te compenseren.
Mocht je toch willen of moeten opzeggen betreuren we dat natuurlijk. Dit dien je ten alle tijden schriftelijk (per mail of brief) te doen met inachtneming van de maand of 3 maanden (bij betaling per 3 maanden) opzegtermijn. In het geval van opzegging kunnen we je niet achteraf compenseren.

Yuwa Online!
We horen van veel leden dat ze naast het op Yuwa bewegen ook hun Yuwa vrienden missen. Wij missen jullie ook!
Leuk weer even contact met elkaar te hebben, te horen hoe het met jullie is en hoe we jullie verder kunnen ondersteunen. Zie het rooster voor leuke (thuis)activiteiten zoal het Online Leefstijlcafé en Live Lessen voor Thuis.

De lessen duren een half uur. Je kunt ook 2 lessen achter elkaar inboeken als je langer wil trainen.
10 minuten vooraf kun je checken of alles goed werkt en/of bijkletsen met je Yuwa vrienden.

De volgende lessen staan in het rooster. Je kunt je daar meteen aanmelden. Doe dit uiterlijk een half uur van tevoren zodat we je de mail met de link kunnen sturen. I.v.m. de veiligheid kun je alleen deelnemen met deze link en het wachtwoord.

@Home Swing en Shape met Jenny – Even ontspannen door te bewegen op muziek. Ideaal voor thuis! Kan je lekker gek doen, niemand die je ziet.
@Home Fit oefeningen voor thuis zonder speciale materialen
@Home Fit met elastiek oefeningen voor thuis met het trainingselastiek
@Home Core en More (grond) oefeningen voor oa de romp spieren

Meld je aan via het rooster op dezelfde manier als je normaal voor je lessen doet en je ontvangt dan uiterlijk een uur van tevoren een bericht met een uitnodigingslink.
Jenny legt in de video uit hoe het werkt!

Het belangrijkste is dat iedereen veilig en gezond is en blijft. Probeer ook te genieten van deze ‘sociale vakantie’ en de lente!
Samen komen we hier doorheen.
Tot snel! Resi, Agnes, Joost en Jenny

 

 

Update: 17 maart 2020                    YUWA IS GESLOTEN TOT 28 april

Beste Yuwa vrienden,

Op dit moment zijn wij allen, over de hele wereld, getroffen door het Corona virus. Een pandemie, die op ieder zijn leven invloed heeft. Het is een tijd waarbij het van belang is om goed te zorgen voor de eigen gezondheid en elkaar te ondersteunen.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor uw gezondheid. Bewegen is belangrijk voor een goede weerstand. Onze clubs zijn echter ook een ontmoetingsplek, iets waar we erg trots op zijn. In deze situatie hebben wij ook een verantwoordelijkheid en wordt onze hele maatschappij opgeroepen om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Wij kunnen niets anders dan hier gehoor aan te geven.

BLIJF BEWEGEN
Zorg goed voor jezelf, blijf bewegen en zo gezond mogelijk eten! Via je persoonlijke account zullen we vanaf 18 maart dagelijks informatie, tips en oefeningen voor in en om huis delen. Ook gebruiken we yuwa.virtuagym om met elkaar in contact te blijven zodat je contact kunt houden met ons en je Yuwa vrienden.
Ga je wandelen, fietsen of een andere buitenactiviteit doen in de buurt? Doe dit op een tijdstip dat je normaal les hebt. Zo houd je de regelmaat erin EN kom je misschien nog naar bekenden zwaaien.

YUWA.VIRTUAGYM
De meeste leden maken al gebruik van hun account om bv lessen te reserveren, maar dit is ook een ideale online omgeving om met elkaar in contact te blijven en jullie van inspiratie en informatie te voorzien.
Maak je er nog geen gebruik van? Dan is het nu een mooi moment om er eens in te duiken. Jenny heeft een aantal instructiefilmpjes gemaakt waarin ze de verschillende onderdelen stap voor stap uitlegt. Ook zijn we op onderstaande tijden telefonisch bereikbaar om je te helpen.
Klik hier voor de uitleg en/of vraag via info@yuwa.nl of we je activeren. 

BEWEGEN IN EN OM HET HUIS – GRATIS TRAININGSELASTIEK – WIJ(K) IN BEWEGING
Om in en om het huis eenvoudig goede oefeningen te doen is een trainingselastiek ideaal. Wil je hier ook mee trainen? Je kan deze, op afspraak, gratis (zolang de voorraad strekt) langs halen. We doen er meteen een A4 tje met oefeningen bij EN je kan deze binnenkort online terugvinden. Lukt het niet om het op te halen? Dan proberen wij het bij jou in de brievenbus te doen.

Wil je graag met een ander materiaal trainen? Dan zijn er mogelijkheden om dit van ons te lenen.

YUWA QUALITY TIME VIA 070 3671750
Wij zijn regelmatig, op gepaste afstand van elkaar, op Yuwa aanwezig.
In ieder proberen we telefonisch bereikbaar te zijn op
maandag en vrijdag van 10.00-12.00 uur voor:

 • Hulp bij vragen over je yuwa.virtuagym e.d.
 • Persoonlijk advies hoe je zo gezond en positief mogelijk kunt blijven.
 • Gewoon even een praatje (koffie moet je helaas zelf zetten).
 • Heb je een idee of verzoek? Laat het ons weten!

Komen deze tijden niet uit? Probeer het op een ander tijdstip en laat evt. een bericht achter of stuur een mail via info@yuwa.nl.

Groetjes,
Het Jenny, Joost, Agnes en Resi