Yuwa Corona Update | Yuwa

Yuwa Corona Update

CORONA MAATREGELEN

Klik hier voor informatie mbt de jeugdlessen

YUWA UPDATE – SAMEN TERUG NAAR NORMAAL

We zijn er trots op dat de sfeer op Yuwa weer als vanouds is. Met jullie medewerking hebben we, met inachtneming van de maatregelen, een tijdelijke manier gevonden om prettig met elkaar te bewegen en het oh zo belangrijke praatje met elkaar te maken.

Er is veel stress en angst met betrekkingen tot (de) corona (maatregelen) en de mainstream media delen weinig perspectief en tips. Gelukkig is er ook steeds meer onafhankelijke, goede informatie over wat je wel kunt doen om in alle opzichten gezond te blijven.

Om gezond te blijven en boetes te ontlopen houden veel mensen zich zoveel mogelijk aan de maatregelen. Toch zijn er steeds meer onduidelijkheden en vragen; Is het allemaal wel echt nodig? Is het middel niet erger dan de kwaal?
Op de website https://samenterugnaarnormaal.nl/ vind je 10 essentiële feiten en inzichten van experts en de bronnen voor de wetenschappelijke onderbouwing. Deze informatie helpt een beter beeld te krijgen over hoe we samen uit deze crisis komen.

De website https://zelfzorgcovid19.nl/voeding/ wordt o.a. uitgelegd dat (extra) zink, Quercetine, Vitamine C en Vitamine D ons kunnen beschermen tegen o.a. virussen. Er zijn vaak tekorten door een eenzijdige voedingspatronen wat vaak geprocessed voedsel bevat. Lees hoe je met de juiste voeding of supplementen deze tekorten kunt aanvullen.

Mocht je (tijdelijk) supplementen willen gebruiken raden wij, in overleg met onze expert Cher, deze van Vitakruid aan:
– Zink-Methionine & Koper (prijs € 14,90)
– Gebufferde Vitamine C met Quercetine (prijs € 25,90)
– Vitamine D3 & K2 (prijs € 19,90)
Bij bestelling vóór 23 september via info@yuwa.nl of aan de balie ontvang je 5% korting per product en 10% bij de combinatie van deze 3.

En vergeet niet: het Yuwa Team staat voor je klaar. Laat het ons weten als we je ergens mee kunnen helpen.

Graag nodigen ik je uit voor een kopje koffie/thee tijdens één van de 

LEDEN BIJEENKOMSTEN
Wil je ons helpen meer mensen in beweging te brengen?
Wil je ons helpen meer mensen te inspireren?
Wil je ons helpen Yuwa toekomstproof te houden?
Wij hebben een aantal ideeën en zijn ook benieuwd naar jouw input!

Kom naar één van de volgende bijeenkomsten van ongeveer een half uur:
· Maandag 28-9 om 12.15 uur of om 19.45 uur
· Woensdag 30-9 om 12.15 uur
Meld je aan via het rooster of aan de balie!

 

YUWA UPDATE – WEER OPEN PER 1 JULI
Wat zijn we blij dat we jullie ook weer op Yuwa mogen ontvangen! We kunnen i.v.m. de 1,5 meter regel nog niet zo veel mensen tegelijk ontvangen, daarom moeten we alles een beetje anders regelen dan normaal, maar de koffie staat ook weer klaar. Om te beginnen willen we graag iedereen die nog niet in beweging is gekomen de kans geven om op een rustige, veilige manier te starten.

De buitentrainingen zijn een groot succes en we willen jullie dan ook vragen de komende tijd, zo veel mogelijk, ook buiten te blijven trainen.

Lees onderstaande informatie en de regels waar we met elkaar aan moeten voldoen goed door. Door een activiteit te reserveren ga je akkoord met deze regels.

Rooster en reserveren
We hebben met veel zorg het rooster samengesteld en passen dit in de loop van de weken, daar waar nodig aan. Voor de duidelijkheid staat in de naam van iedere activiteit meteen de locatie.
LET OP: sommige tijden zijn gewijzigd en er is een vragenlijst toegevoegd.
Je kan i.v.m. de verplichte vragen over je gezondheid uiterlijk 1 week van tevoren boeken. Is een activiteit vol? Schrijf dan in op de wachtlijst zodat wij zien hoeveel extra interesse er is zodat we het rooster eventueel kunnen uitbreiden. Wanneer er 1 dag van tevoren minder dan 4 deelnemers staan kunnen we deze uitroosteren, je ontvangt hier dan tijdig bericht over.  De uitleg van de les vindt je door erop te klikken.

Zilver abonnement – je kunt 1 les per week inboeken en daarnaast zelfstandig trainen, zie ‘Yuwa Fitness’. Heb je lessen in te halen? Stuur een mailtje naar info@yuwa.nl zodat we je extra credits kunnen geven.

Goud abonnement – we verzoeken je om niet meer dan 2 lessen vooraf in te boeken, extra lessen kun je op de dag zelf, indien er nog plaats is, inboeken. Daarnaast kun je zelfstandig trainen, zie ‘Yuwa Fitness’.

Ben je een keer verhinderd? Meld je ajb af. Afmelden kan altijd maar korter dan 2 uur voor de training is dat niet ‘kosteloos’ m.a.w. je credit ontvang je niet retour.

Uitleg aangepaste activiteiten:
Yuwa Fitness – Zelfstandig trainen in de lage zaal en, indien geen CardioFit, ook in de hoge zaal. In de lage zaal ligt het accent op krachttraining en kunnen de cardio toestellen uitsluitend gebruikt worden voor laag intensieve training zoals warming-up. Let op! Je moet je tijdsblok vooraf reserveren!

Yuwa CardioFit – Na een gezamenlijke warming up legt de instructeur een circuit uit. Om de 1,5 meter goed te kunnen handhaven blijft de instructeur niet het hele uur in de zaal.

NIEUW! RunFit vanaf Yuwa – Een gevarieerde training met aandacht voor looptechniek, coördinatie en kracht. Er wordt in de loop van de weken opgebouwd naar 5 kilometer hardlopen.

Routing Yuwa
Houd bij aankomst de 1,5 meter in acht. We hebben toestemming aangevraagd voor een tijdelijk terrasje, daarom staat het fietsenrek rechts om de hoek.

Wanneer je een reservering hebt kom dan 5-10 minuten voor aanvang naar Yuwa en wacht daar, op 1,5 meter afstand van elkaar op de door ons aangegeven plek, tot wij je binnen laten. Na (zelf) scannen van je pas ontsmet je je handen en kun je je schoenen uitdoen of wisselen voor je schone zaalschoenen. Kom, zo mogelijk, in je sportkleding naar Yuwa en neem geen waardevolle spullen mee zodat je zo min mogelijk gebruik van de kleedkamers of lockers hoeft te maken. Volg de aangegeven aanwijzingen.

Denk aan: Schone zaalschoenen, matje bij Mind-Body/Yoga en Core en More, bidon met water en handdoek.

 Ventilatie en hygiëne
Volgens het protocol moeten we zoveel mogelijk ventileren om de lucht te verversen. We zetten hiertoe de ramen en deuren zoveel mogelijk tegen elkaar open en laten de ventilatoren continue draaien.

Na de training is er een half uurtje gelegenheid om gezellig iets te drinken. Volg eerst de looproute richting de uitgang en bestel je drankje bij de balie.

Update 29-5-2020 – SPORTSCHOLEN OPEN per 1 juli!

We hebben gemengde gevoelens bij het besluit. We zijn blij dat de regering inziet dat sportscholen veilig zijn om eerder open te gaan. Opening op 1 juli is enerzijds positief, omdat dit twee maanden eerder is dan de initiële datum van 1 september. Anderzijds duurt het nog een maand voordat we jullie weer binnen mogen ontvangen en moeten we het nog even met buiten/online trainingen doen.

Morgen gaan we een rooster maken voor de maand juni. Het wordt steeds drukker bij de buiten trainingen en we ontvangen al veel enthousiaste reacties. Maar we hebben nog lang niet iedereen gezien en willen graag van jullie weten waar (extra) behoefte aan is. Hoe kunnen we je ondersteunen zo fit en gezond mogelijk te blijven en je afweer op peil te houden?
Heb je ideeën of wensen? Mail die ajb vandaag naar info@yuwa.nl.
Zodra we het definitieve protocol hebben ontvangen gaan we alles voorbereiden om op woensdag 1 juli open te gaan.

Nieuwsbrief 24-5 – Buiten trainingen en Buikvet Programma – klik hier

Update 14-5-2020 – Yes! De eerste Yuwa Buiten Trainingen va 14 mei 2020

Wat zijn we blij dat we weer in kleine groepjes buiten trainingen mogen geven en jullie weer kunnen ontmoeten! We bieden deze lessen vanaf 14 mei als alternatief voor ons normale aanbod. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de behoefte en ontwikkelingen plaatsen we per 1 á 2 weken het aanbod in het rooster. Suggesties zijn welkom!

Yuwa organiseert de lessen op een veilige manier volgens de richtlijnen van het RIVM, de Gemeente en het protocol van branchevereniging NL Actief. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de RIVM richtlijnen zoals bewaren van de 1,5 meter afstand.

Om een en ander goed en veilig te kunnen organiseren is het van groot belang dat jullie onderstaande informatie goed doorlezen en op de hoogte blijven van eventuele aanpassingen via de Yuwa.virtuagym Community.

3 locaties voor buiten trainingen:

 1. Fietsenstalling Yuwa

Total Gym – Bij droog weer zetten we onze Total Gym toestellen buiten en verzorgen we 25 minuten Intensieve Total Gym Small Group trainingen.

 1. Schoolplein Anemaschool

We hebben toestemming om, buiten de schooltijden, het privé schoolplein schuin tegenover Yuwa te gebruiken. Op dit mooie plein bieden we de volgende lessen van 45 minuten:

CoFit– met diverse materialen

Gevarieerde training met o.a. gebruik van diverse materialen.

Core en More – een les geïnspireerd op Yoga en Pilates. Breng je eigen mat mee ivm de harde ondergrond. Heb je geen matje? We hebben nog 3 mm matjes op voorraad á € 22,50. Graag vooraf bestellen via info@yuwa.nl

Yuwa is uitsluitend in noodgevallen toegankelijk.

 1. BBQ veld Uithofpark: aan het einde van de Melis Stokelaan ga je rechtdoor het park in. Dan heb je links een paadje naar het BBQ veld. Tip: parkeer je fiets of auto bij het eindpunt van tram 9. Op deze fijne locatie bieden we de volgende lessen van 45 minuten:

CoFitmet (eigen) elastiek – Gevarieerde training met o.a. gebruik van het elastiek mee wat je van ons hebt ontvangen. Heb je nog geen elastiek? Laat dat vooraf even weten via info@yuwa.nl, dan zorgen wij hiervoor.

Vooraf aan/afmelden via het rooster!
We mogen met groepjes van maximaal 10 personen buiten trainen op 1,5 meter afstand. Om dit in goede banen te leiden hebben we jullie hulp nodig.

 • Meld je uiterlijk 24 uur van te voren aan voor 1 les in de week bij een zilver abonnement en 2 lessen in de week bij een goud abonnement. Op deze manier heeft iedereen een kans om zich aan te melden en kunnen wij zo nodig bijtijds het rooster aanpassen.
 • Heb je een Goud abonnement en wil je vaker trainen? Vanaf 24 uur van te voren mag je, miv 18 mei, bovenop bovenstaande, extra lessen inboeken.
 • Zet je planning in je agenda en hou dit vrij voor de geboekte les. Meld je alleen af wanneer het echt niet anders kan OF wanneer je klachten hebt.
 • Door je aan te melden ga je akkoord met de genoemde richtlijnen.
 • Breng een handdoek, water en evt. een matje en/of elastiek mee.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten vooraf naar de locatie maar zorg dat je op tijd klaarstaat voor de training. Na de training hebben we 5 minuten om even na te praten. Daarna verzoeken we iedereen om te vertrekken.
 • Houd ook bij je aankomst en vertrek rekening met de richtlijnen en geef elkaar de ruimte.

Update 7-5-2020

 

Update 25 april 2020 – Nieuwsbrief met antwoorformulier

Beste Yuwa vrienden,

Allereerst hartelijk dank voor alle kaartjes en berichten waarin jullie de waardering uitspreken over wat we in deze periode doen om jullie te ondersteunen. Waar we normaal gesproken nu met z’n allen uitkijken naar het voorjaar, ziet deze periode er dit jaar totaal anders uit. De nieuwe werkelijkheid noopt ons tot anders werken, anders sporten en zelfs tot anders leven in de anderhalve meter-samenleving.

Om straks onze focus te kunnen hebben op de trainingen willen we NU de administratie up to date brengen en de eventuele compensatie van het abonnement verrekenen. Daarom is het belangrijk dat je deze nieuwsbrief goed doorleest EN het korte vragen formulier zo spoedig mogelijk, uiterlijk 29 april, invult.

Heb je vragen of hulp nodig?
Mail: info@yuwa.nl, bel: 070-3671750 of whatsapp (dus niet bellen): 06 83857067.

Hou vol, samen kunnen we dit!
Resi, Agnes, Jenny en Joost

 

Update 14 april 2020
Wil je informatie/advies? Gebruik maken van onze online lessen en tips? Neem contact op!

We zijn momenteel telefonisch bereikbaar op:
maandag van 10-12 en donderdag van 18.30-20.00 uur. Verder dagelijks via info@yuwa.nl.

Update 1 april 2020                  MAATREGELEN ZIJN VERLEGD TOT 28 APRIL

Beste Yuwa vrienden,

Zoals jullie hopelijk gemerkt hebben zijn wij steeds op zoek naar creatieve manieren om jullie in deze tijd zo goed mogelijk te helpen fit en gezond te blijven. Dat dit zeer gewaardeerd wordt blijkt uit de vele complimenten en bedankjes. Wij voelen ons ook enorm gesteund door het feit dat wij, anders dan doorsnee sportscholen, geen opzeggingen hebben ontvangen. We hopen je van de week te ontmoeten bij ons Online Leefstijlcafé. Zie onder voor uitleg en informatie.

Op 1 april gaat voor de meeste leden de nieuwe betaalperiode in. Wij zijn ons bewust van dit ongemak, wij vinden dit erg vervelend maar moeten in deze bijzondere tijd een beroep doen op jullie loyaliteit en vertrouwen. We hebben dit nodig om jullie na deze crisis weer op Yuwa te kunnen ontvangen.

Je ontvangt een factuur per mail wanneer je nieuwe betaalperiode ingaat.
 • Betaal je per automatische incasso? Dan wordt dit bedrag begin april afgeschreven.
 • Heb je een Ooievaarspas? Dan verzoeken we je vriendelijk om op één van de volgende momenten je pas te komen scannen/eigen bijdrage per pin te betalen. Doe dit uiterlijk 14 april.
  Donderdag 2 en 9 april van 16 tot 20 uur
  Vrijdag  3 en 10 april van 10 tot 12 uur
  Maandag 6 en dinsdag 14 april van 10 tot 2 uur
  Lukt het niet op deze dagen? Bel ajb om een andere afspraak te maken. Wij zorgen dat je op een veilige manier kunt betalen.
 • Betaal je normaliter aan de balie? Dan verzoeken we je vriendelijk deze keer het factuurbedrag, ovv factuurnummer en de naam, over te maken op: NL54INGB000115739 t.n.v. Yuwa Sports.

We zijn in afwachting van de financiële maatregelen van de overheid en gemeente en laten ons bijstaan door o.a. de branchevereniging. Zodra er meer duidelijk is zullen we een passend voorstel doen om (een deel van) het abonnement te compenseren.
Mocht je toch willen of moeten opzeggen betreuren we dat natuurlijk. Dit dien je ten alle tijden schriftelijk (per mail of brief) te doen met inachtneming van de maand of 3 maanden (bij betaling per 3 maanden) opzegtermijn. In het geval van opzegging kunnen we je niet achteraf compenseren.

Yuwa Online!
We horen van veel leden dat ze naast het op Yuwa bewegen ook hun Yuwa vrienden missen. Wij missen jullie ook!
Leuk weer even contact met elkaar te hebben, te horen hoe het met jullie is en hoe we jullie verder kunnen ondersteunen. Zie het rooster voor leuke (thuis)activiteiten zoal het Online Leefstijlcafé en Live Lessen voor Thuis.

De lessen duren een half uur. Je kunt ook 2 lessen achter elkaar inboeken als je langer wil trainen.
10 minuten vooraf kun je checken of alles goed werkt en/of bijkletsen met je Yuwa vrienden.

De volgende lessen staan in het rooster. Je kunt je daar meteen aanmelden. Doe dit uiterlijk een half uur van tevoren zodat we je de mail met de link kunnen sturen. I.v.m. de veiligheid kun je alleen deelnemen met deze link en het wachtwoord.

@Home Swing en Shape met Jenny – Even ontspannen door te bewegen op muziek. Ideaal voor thuis! Kan je lekker gek doen, niemand die je ziet.
@Home Fit oefeningen voor thuis zonder speciale materialen
@Home Fit met elastiek oefeningen voor thuis met het trainingselastiek
@Home Core en More (grond) oefeningen voor oa de romp spieren

Meld je aan via het rooster op dezelfde manier als je normaal voor je lessen doet en je ontvangt dan uiterlijk een uur van tevoren een bericht met een uitnodigingslink.
Jenny legt in de video uit hoe het werkt!

Het belangrijkste is dat iedereen veilig en gezond is en blijft. Probeer ook te genieten van deze ‘sociale vakantie’ en de lente!
Samen komen we hier doorheen.
Tot snel! Resi, Agnes, Joost en Jenny

 

 

Update: 17 maart 2020                    YUWA IS GESLOTEN TOT 28 april

Beste Yuwa vrienden,

Op dit moment zijn wij allen, over de hele wereld, getroffen door het Corona virus. Een pandemie, die op ieder zijn leven invloed heeft. Het is een tijd waarbij het van belang is om goed te zorgen voor de eigen gezondheid en elkaar te ondersteunen.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor uw gezondheid. Bewegen is belangrijk voor een goede weerstand. Onze clubs zijn echter ook een ontmoetingsplek, iets waar we erg trots op zijn. In deze situatie hebben wij ook een verantwoordelijkheid en wordt onze hele maatschappij opgeroepen om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Wij kunnen niets anders dan hier gehoor aan te geven.

BLIJF BEWEGEN
Zorg goed voor jezelf, blijf bewegen en zo gezond mogelijk eten! Via je persoonlijke account zullen we vanaf 18 maart dagelijks informatie, tips en oefeningen voor in en om huis delen. Ook gebruiken we yuwa.virtuagym om met elkaar in contact te blijven zodat je contact kunt houden met ons en je Yuwa vrienden.
Ga je wandelen, fietsen of een andere buitenactiviteit doen in de buurt? Doe dit op een tijdstip dat je normaal les hebt. Zo houd je de regelmaat erin EN kom je misschien nog naar bekenden zwaaien.

YUWA.VIRTUAGYM
De meeste leden maken al gebruik van hun account om bv lessen te reserveren, maar dit is ook een ideale online omgeving om met elkaar in contact te blijven en jullie van inspiratie en informatie te voorzien.
Maak je er nog geen gebruik van? Dan is het nu een mooi moment om er eens in te duiken. Jenny heeft een aantal instructiefilmpjes gemaakt waarin ze de verschillende onderdelen stap voor stap uitlegt. Ook zijn we op onderstaande tijden telefonisch bereikbaar om je te helpen.
Klik hier voor de uitleg en/of vraag via info@yuwa.nl of we je activeren. 

BEWEGEN IN EN OM HET HUIS – GRATIS TRAININGSELASTIEK – WIJ(K) IN BEWEGING
Om in en om het huis eenvoudig goede oefeningen te doen is een trainingselastiek ideaal. Wil je hier ook mee trainen? Je kan deze, op afspraak, gratis (zolang de voorraad strekt) langs halen. We doen er meteen een A4 tje met oefeningen bij EN je kan deze binnenkort online terugvinden. Lukt het niet om het op te halen? Dan proberen wij het bij jou in de brievenbus te doen.

Wil je graag met een ander materiaal trainen? Dan zijn er mogelijkheden om dit van ons te lenen.

YUWA QUALITY TIME VIA 070 3671750
Wij zijn regelmatig, op gepaste afstand van elkaar, op Yuwa aanwezig.
In ieder proberen we telefonisch bereikbaar te zijn op
maandag en vrijdag van 10.00-12.00 uur voor:

 • Hulp bij vragen over je yuwa.virtuagym e.d.
 • Persoonlijk advies hoe je zo gezond en positief mogelijk kunt blijven.
 • Gewoon even een praatje (koffie moet je helaas zelf zetten).
 • Heb je een idee of verzoek? Laat het ons weten!

Komen deze tijden niet uit? Probeer het op een ander tijdstip en laat evt. een bericht achter of stuur een mail via info@yuwa.nl.

Groetjes,
Het Jenny, Joost, Agnes en Resi