Zonnebrand? Onze tips en kijk erop:

Zonnebrand? Onze tips en kijk erop:


Oelala, wat een lekker weertje! Vandaag en dit weekend is een goed moment om zonuren op te doen. Zonuren hebben we nodig om onze huid te kunnen beschermen tegen de felle zon in de zomer.

Wellicht herken jij je hier ook in: ‘De eerste zonnestralen laten zich zien. Je gaat direct de zon in, smeert zonnebrand op je huid en geniet tot het einde van de dag. Eenmaal thuis voel je het al, je huid is verbrand.’ Precies dit had ik ook op vakantie in Egypte. De afgelopen maanden hebben we weinig zon gehad hier in Nederland. Hierdoor is je huid nog niet klaar voor de felle zon en verbrand je sneller! 

Vorig jaar hebben we een succesvolle Yuwa Leefstijlcafé Zomers GeZONd georganiseerd waar ook dit onderwerp naar voor kwam. 

Hierover volgen de belangrijkste tips helemaal gratis voor jou:

> De zon werk Anti-Depressief – Anti-Carcinogeen, bij niet verbranden natuurlijk (preventie van kanker) en het versterkt je immuunsysteem. 

> We verbranden o.a door onze voeding (te korte aan voedingsstoffen), door inactiviteit (te weinig beweging) en omdat we veel binnen zitten en zo geen zonuren opdoen. 

> De voedingsstoffen: omega 3, polyfenolen (beperken de celveroudering) en antioxidanten (vitamine C&E en Beta Caroteen) beschermen je huid tegen de zon. Denk aan vis, wortel, zoete aardappel, blauwe bessen en mango. 

> Om vitamine D op te nemen moet je de eerste 20 minuten zonder zonnebrand en zonnebril in de zon, met je buik en borst ontbloot.

> Normale zonnebrand is niet goed voor onze huid, omdat er in vele crèmes chemische stoffen zitten die hormoonverstorend, kankerverwekkend en onprettig voor het lichaam zijn. 

> De zonnebrand crème legt een laagje op je huid, waardoor je geen vitamine D opneemt. 

> Je huid geeft een branderig signaal als je uit de zon moet om verbranding tegen te gaan. Wanneer je zonnebrand op smeert schakel je dat gevoel uit. 

Wanneer je gaat wandelen of de zon niet kan vermijden na 20 minuten is zonnebrand wel nodig.

Te koop bij Yuwa: Zonnebrand op natuurlijk basis!
Bij Yuwa maken we onze eigen zonnebrand met 100% natuurlijke ingrediënten. 
Potje met 100 ml voor €19,50. Beperkte hoeveelheid aanwezig.
Te koop van 15 juni tot 15 augustus.